Verksamhet på Studio 32

Verksamhet

Här ser du vad som sker på Studio 32. Våra nyheter, vad vi gör när vi inte har föreställning och såklart vilka aktuella föreställningar som är på gång.

The beaty Queen of Leenane

Affisch BQOL 2

Längst ut i väster där det oftast regnar och alltid blåser, där alla känner alla men ingen vågar bry sig, bor Mag och hennes dotter Maureen. Maureen klär sig eländigt, hälsar inte på folk och passar inte alls in, men å andra sidan är det ju bara bra för då kan Mag, som är sjuklig och behöver få gröten kokad och vasken rengjord förlita sig på att Maureen aldrig skaffar ett eget liv och lämnar henne ensam. Så går dagarna och åren, i ett trassel av tristess, rädsla och skuld tills Maureens gamla kärlek Pato en dag kommer tillbaka från England och situationen mellan mor och dotter ställs på en sylvass spets.

Pjäsen är skriven av den irländske dramatikern Martin McDonagh, vars senaste film The Banshees of Inisherin nominerades till inte mindre än nio Oscars. The Beauty Queen of Leenane är en av hans tidigaste pjäser men redan här finns de kontraster mellan vardagsnära komik och iskall svärta som blivit hans kännetecken.

Regi: Anton Mittendorf

I rollerna: Eva Ludvigsson, Sabina Mittendorf, Magnus Heimdahl och John Rydbom

Länk till biljetterna.

HÖSTENS VERKSAMHET PÅ STUDIO 32

TEATERSPORT

Vi har planer på att få igång en grupp som jobbar med teatersport. Teatersport är en form av improvisationsteater, där två lag utmanar varandra om vem som gör bästa scenen, under vänskapliga former. Syftet är främst att roa en publik. Vi kommer att träffas varje tisdag under hösten för att träna olika improvisationstekniker och att i lag utmana varandra och ha en första föreställning under våren 2024. Vi hoppas att bli en grupp som så småningom om kan ha regelbundna föreställningar.

Vi kommer att ha ett första möte tisdag den 29 augusti kl 18:00, på Studio 32. Blir vi en grupp tänker vi att vi fortsätter att träffas på tisdagar. Vi behöver vara minst 8 för att vi ska kunna bli en grupp, känner du någon som kan vara intresserad så tipsa gärna.

Om du är intresserad av att vara med men inte kan komma just den dagen, kan du kontakta Eva Ludvigsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

IMPROVISATIONSTEATER

Vi kommer också att fortsätta med vår improvisationsgrupp som träffas varje måndag. Dit är alla välkomna, nya som gamla improvisatörer. Kom gärna och prova på. Första träffen blir måndag 21 augusti kl 18:30, på Studio 32. Vi fortsätter sedan alla måndagar fram till jul-uppehåll.

 

KOMMANDE FÖRESTÄLLNINGAR

Ni som missade föreställning ”Norman Erövraren” av Alan Ayckbourn får nu en ny chans. Föreställningen kommer att ges igen vid flera tillfällen under hösten. HÅLL UTKIK på hemsidan och på affischer!

 

Under hösten kommer vi också att repetera en ny pjäs: ”The Beauty Queen of Leenane” av Martin McDonagh. En mörk men humoristisk pjäs, som utspelar sig på Irland, under 1980-talet. Pjäsen kommer att ha premiär februari 2024.

NORMAN ERÖVAREN DEL 1 "Bordsskick"

"Med NORMAN ERÖVAREN DEL 1 "Bordsskick" fortsätter en av föreningens teaterensemble att spela upp Alan Ayckbourns suveränt skrivna manus. Ensemblen har tidigare satt upp den hyllade pjäsen  "En fröjdefull jul" och  återkommer nu med en annan Ayckbourn-klassiker. Skruvade förvecklingar på den engelska landsbygden när Normans erövringar avslöjas under en familjesammankomst 
 
Bordsskick är den första delen av tre planerade uppsättningar om tilldragelserna kring Norman Erövraren som planeras pågå under några år på studio 32.   
 
Alan Ayckbourn är ofta omtalad som den mest spelade brittiske dramatikern efter William Shakespeare och har till dags dato skrivit 79 pjäser."