Bakom Kulisserna

Modern klassiker upprop!

Vill du spela med i en modern klassiker?

Jag söker skådespelare!

Jag vill sätta upp en pjäs från perioden 1880-1940 – det moderna dramats kanske främsta period, där författare som August Strindberg, Henrik Ibsen, Alfhild Agrell, Oscar Wilde, Georg Kaiser, Anton Tjechov, Hjalmar Bergman m.fl. var verksamma. Bredden från denna period är stor men generellt kan noteras att många av pjäserna lämpar sig för avskalade uppsättningar med fokus på skådespelerikonsten.

Just detta är också min tanke: att göra en föreställning med nedtonad scenografi och kostym men med större fokus på skådespeleriet. Det innebär en utmaning som kommer att kräva mycket av ensemblen i fråga om både engagemang och talang. Bl.a. förväntas man lära sig repliker och göra rolltolkning på egen hand, vi kommer inte att lägga repetitionstid på att känna oss för eller på att nöta text.
Exakt vilken pjäs det blir är beroende på vilka skådespelare som är med – det kan således bli antingen komedi eller tragedi – men något från den aktuella tidsperioden kommer det att bli.

Tanken är att repetera under hösten med föreställningar på vintern eller våren. Repetitioner sker en dag i veckan till en början, med helgrep en gång i månaden, men mot slutet blir det avsevärt mer intensivt.


De som är intresserade kan kontakta mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på 0736-423701.

Med vänliga hälsningar

Anton Mittendorff

Anton har arbetat med teater i många år, både som skådespelare och regissör. På Studio 32 satte han sommaren 2018 upp En midsommarnattsdröm av William Shakespeare. En spännande och uppskattad bearbetning av ett klassiskt drama där det fysiska uttrycket fick stor plats.